Tips voor een gezondere werkomgeving #15

Het kantoor

Tips voor een gezondere werkomgeving #15

Niet enkel voeding, beweging en het gedrag van werknemers en –gevers hebben een invloed op geluk en gezondheid op het werk. De werkomgeving speelt er ook een zeer grote rol in. Een leuke werkomgeving en –sfeer motiveert de medewerkers om beter te werken, verhoogt de productiviteit en verlaagt het verloop.

Choose a job you love and you’ll never have to work a day in your life.

1. Loopbureaus

We hebben het al eerder over de Desk Bike gehad. Voor wie toch niet zo’n fietsfanaat is, is er ook nog een andere oplossing! Zo bestaan er ook loopbureaus. Dit is de combinatie van de typische loopband met een stabureau. Zo kan je wandelen terwijl je mailtjes aan het lezen bent, aan het telefoneren bent, … Dit is ideaal voor als je geen toertjes wil wandelen op kantoor! Je hoeft niet intensief te lopen om toch voldoende te bewegen. Gewoon even een halfuurtje extra stappen, kan er al voor zorgen dat je de nodige beweging tijdens een werkdag krijgt.

 

2. Lounge

Vele kantoren zijn enkel voorzien op een plek waar de mensen kunnen werken. Maar wat als we nu ook eens een rustplek of lounge voorzien. Het is een plek waar de werknemers even ontspannen. Tijdens de werkdag na een zware meeting of na de werkdag even ontspannen met collega’s. Daar is deze plek ideaal voor. Zo zal je niet enkel meer ontspannen werknemers creëren, maar ook de groepssfeer zal verbeteren!

 

3. De omgeving

In een vorige blogpost hebben we al verteld dat een juiste omgeving key is voor gelukkige en gezonde werknemers. Het is logisch dat de kwaliteit van de lucht en verlichting een zeer grote bijdrage in de omgeving heeft, maar vaak staan we hier niet bij stil.

Frisse lucht is belangrijk voor jouw hersenen. Het zorgt ervoor dat je beter kan nadenken en dus kan werken. Daarom is het belangrijk dat je de kantoren regelmatig verlucht. Een juiste keuze in tapijten en bekleding van meubels kan de luchtkwaliteit ook verbeteren.

Maar ook de lichtkwaliteit is van zeer groot belang! Voldoende daglicht kan het humeur van de werknemers beïnvloeden. Laat je dus niet wegsteken in een donker kot! Maar velrichting zal ook een invloed hebben op jouw fysiek. Wanneer je in een te donkere ruimte werkt, kan je last krijgen van je ogen. En we willen het dragen van een bril zo lang mogelijk uitstellen als mogelijk is, nietwaar? Dus als je het gevoel hebt dat je in een te donkere ruimte werkt, aarzel dan niet om een extra bureaulamp te vragen aan jouw baas!

Leave us a comment