Tips voor een gezondere werkomgeving #14

Ergonomie

Tips voor een gezondere werkomgeving #14

Voldoende bewegen tijdens onze werkweek is vaak moeilijk. We zitten een hele dag achter onze bureau en vinden soms de moed niet meer om na een werkdag nog te gaan sporten. Via onze blog vind je enkele leuke en gemakkelijke manieren om toch meer te bewegen tijdens de werkweek! So let’s get moving!

Exercise more, soon it’s gonna feel amazing!

1. Wandel naar jouw collega’s

Een beetje meer bewegen op het werk is niet moeilijk. Er zijn kleine dingen die je kan doen op jouw werk die zullen helpen om te fitter te voelen en toch de nodige beweging per dag te behalen. Zo kan je naar je collega’s lopen wanneer je een vraag hebt. Dit is socialer en leuker dan even een mailtje te sturen of te bellen.

 

2. Gooi jouw schouders een los

Hoe vaak komt het wel niet voor dat we thuiskomen na een werkdag en dat we last hebben van onze rug of nek? Deze problemen komen soms door dat we een hele dag achter onze bureau zitten. Een verkeerde houding, te lage bureau of slechte stoel kunnen al snel leiden tot rug- en nekklachten. Je spieren beginnen te verkrampen en dit zorgt ervoor dat je ’s avonds met pijn in jouw bed kruipt. Daarom is het belangrijk dat je af en toe beweegt. Gooi je schouders eens los of loop even rond. Je spieren zullen terug ontspannen en weg zijn jouw klachten!

 

3. Ga sporten met collega’s

Iedereen van ons kent het wel. Rond nieuwjaar maken we onszelf een nieuwe belofte om terug meer te bewegen en af en toe te sporten. Maar na een kleine maand blijft er niet veel meer over van deze belofte. Als je deze belofte op je eentje moet nakomen, wordt het vaak te gemakkelijk om excuses te vinden en toch niet te gaan sporten. Daarom is het best dat je een pact sluit met jouw collega’s of vrienden. Sporten wordt zo een leuke sociale gebeurtenis. Ze kunnen jullie elkaar aansporen om te gaan sporten en elkaar aanmoedigen wanneer het even moeilijk wordt! In een kleine tijdspanne zal sporten dan een vaste activiteit worden waar je naar uit kijkt!

Leave us a comment