Tips voor een gezondere werkomgeving #11

De werknemer

Tips voor een gezondere werkomgeving #11

Het is belangrijk dat je als werkgever het juiste voorbeeld geeft voor je werknemers. Als jij bezig bent met beweging en een juiste voeding op het werk, zullen werknemers zich ook sneller inzitten om dit voorbeeld te volgen. Als werkgever heb je dus een grote invloed op het geluk en de gezondheid van jouw werknemers. Zin om aan de slag te gaan en jouw werknemers positief te beïnvloeden? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Take time to appreciate employees and they’ll reciprocate in a thousand ways!

1. Organiseer een sportactiviteit voor je werknemers.

Veel werknemers vinden vaak niet de tijd om nog te sporten tijdens de werkweek. Dus waarom zouden we ze niet aanmoedigen om op of via het werk te sporten en hen zo een gezonde levensstijl te geven.

Wat kan je doen als werkgever om werknemers aan te moedigen om meer te sporten? Je kan bijvoorbeeld samenwerken met een sportschool voor goedkopere abonementen. Een ander voorbeeld is om yoga aan te bieden op het werk. Door yoga worden de werknemers zen en zal dus het bedrijf ook zen worden.Bepaalde oefeningen kunnen zelfs in werkkledij dus moet men geen sportkledij meenemen.

 

2. Groepsdynamiek

In onze blog “SOS teamsfeer?” hebben we uitvoerig het belang van een goede teamsfeer binnen ondernemingen besproken. Als werkgever ben je verantwoordelijk om je team te sturen en er voor te zorgen dat er de juiste groepsdynamiek heerst. Het is belangrijk dat iedereen zijn plek heeft binnen jouw ondernemin. De juiste functie en plaats binnen een team zal er voor zorgen dat de werknemers gelukkig zijn en hun job graag uitvoeren.

 

3. Voedingsbeleid

Een voedingsbeleid is niet enkel het aanbieden van eten en drinken op de werkvloer. Het is ook de werknemers aanzetten om gezond en juist te eten om zo hun gezondheid te stimuleren. Eens werknemers gezonder eten én leven, zal dit een invloed hebben op hun productiviteit, prestaties, afwezigheid en teamsfeer. Een kleine inspanning, om een voedingsbeleid te realiseren, kan direct voordelen opleveren. Elk bedrijf, klein of groot, kan een aangepast en haalbaar voedingsbeleid opzetten. De voordelen zijn misschien niet direct zichtbaar, maar op lange termijn zullen ze economische voordelen hebben voor jouw ondernemingen.

Leave us a comment