Actualiteit

TED Conferentie – De Zittende Generatie

By april 29, 2019 No Comments

In februari werd tijdens de TED conferentie het probleem van werk en gezondheid aangekaart. Het merendeel van de werkende bevolking brengt zijn dag al zittend door. We zitten gemiddeld meer dan 9 uur per dag. Dit zijn meer uren dan dat we gemiddeld slapen. Maar staan we wel stil bij de gevolgen van een hele dag te zitten?

Watch her story through the movie at the bottom of this blog post.

De Zittend Generatie:

Iedereen zit een hele dag door. Van ’s morgens tijdens het ontbijt, overdag op het werk tot ’s avonds in de zetel. Maar een hele dag door zitten, is niet gezond voor ons lichaam. Maar omdat iedereen dit doet, staan we er helemaal niet bij stil dat het niet gezond is.
Velen onder ons weten niet welke grote gevolgen te veel zitten heeft voor onze generatie. We weten enkel dat onze fysiek achteruit gaat door te weinig beweging. Maar ook hartziekten, diabetes en kanker zijn rechtstreekse gevolgen hiervan.

Een gemakkelijke oplossing

Het is niet nodig om een abonnement voor de fitness te kopen en je drie dagen in de week te gaan afbeulen om aan je fysiek te werken. Er zijn enkele kleine, gemakkelijke zaken die je kan doen om je toch wat fitter te voelen en je zelf aan te zetten om meer te bewegen.

Neem eens de trap in plaats van de lift op het werk. De trap nemen is niet enkel goed voor je uithoudingsvermogen, maar ook je spiermassa in de benen wordt getraind.

Ook kan je eens een wandelvergadering houden. Spreek eens af in het park of aan het bos in plaats van de typische koffiebar of saaie vergaderruimte. Doordat je “out of the box” gaat, ga je ook meer “out of the box” denken. De frisse lucht zal tot frisse en nieuwe ideeën leiden.

Walk and talk, talk the walk!

 

Bron: Ted Talks