Actualiteit

Google: een trendsetter in geluk op het werk

By april 29, 2019 No Comments

De leuke kleuren, glijbanen in plaats van trappen, grasvelden, zitzakken, … Je kan het zo zot nog niet bedenken en Google heeft het binnen zijn campussen. Het is een bedrijf dat vooruitstrevend is en niet stilstaat. Naar de buitenwereld toe lijkt het fan-tas-tisch om voor Google te werken, maar is dit in de realiteit ook zo? Enkele (ex-)medewerkers van Google getuigen.

Google: een trendsetter in geluk op het werk

 

Te laat komen bestaat niet

Last van file, te laat vertrokken of even niet bereikbaar, … bij Google maakt het allemaal niet zoveel uit getuigen Google-medewerkers. Managers reageren bijna altijd vrolijk. Als er een goede verstandhouding is met je manager en je collega’s, en je niet te laat komt voor geplande meetings, maakt het niet echt uit wanneer je op kantoor komt.

Een getuigenis van Anthony Yeh, software-ontwikkelaar bij Google:

“Op een vrijdagnamiddag was ik al voor 15u vertrokken om met wat vrienden naar San Fransisco te gaan. Rond 15u15 kreeg ik een sms van mijn baas: “Ben je op kantoor?”. Omdat ik aan het rijden was, kon ik niet antwoorden. Een uur later liet ik hem weten dat ik niet meer op kantoor was. Het antwoord van mijn baas was “Geen probleem. Ik hoorde dat de koelkast, die je besteld had voor op kantoor, geleverd was. Ik wou je even verwittigen en laten weten dat je niet mag vergeten om er enkele biertjes in te zetten. Geniet van je weekend!”

 

Een goede work-life balans?

Een kantoor dat op een speeltuin lijkt, van thuis uit werken, gratis eten in het Google-restaurant, een goedkoop fitness-abonnement en verre reizen die dienen als teambuilding. Allemaal zaken die Google doet voor gelukkige werknemers te creëren en het helpt ook. De werknemers getuigen op Quora.com dat ze relaxed kunnen werken, super gemotiveerd zijn en krijgen een goede verloning.

Google klinkt dus niet enkel super om voor te werken, maar is het ook! Uiteraard kunnen we Google niet vergelijken met kleine bedrijven hier in België, maar ze laten toch zien dat begaan zijn in de werknemers en investeren in hun geluk loont. Google is dus een goed voorbeeld van zaken die je kan doen om gemotiveerde, gelukkige werknemers te creëren!

Wil je meer getuigenissen lezen over het werkleven bij Google? Surf dan verder naar www.quora.com

Bron: Quora